Начало Moto News WSBK: Меландри открива сезон с победа в Австралия

WSBK: Меландри открива сезон с победа в Австралия

63
0

Ветеранът Марко Меландри от екипа на Aruba.it Racing – Ducati спечели първия старт от новия сезон в WSBK. Той откри триумфално шампионата за 2018 на австралийската писта Филип Айлънд. Меландри си проправи път към челото и изпревари стартиралия от първа позиция и лидер в началото на надпреварата Том Сайкс (Kawasaki Racing). Така италианецът добави още един успех към славната си листа от успехи в Австралия, включително и в световните шампионати в MotoGP и 250 куб. см. Втори стана Сайкс, а трети съотборникът на Марко – Чаз Дейвис. Британският пилот изпревари световния  шампион Джонатан Рей (Kawasaki Racing) точно в края на надпреварата.

Сайк стартира от първа позиция и имаше пред себе си чиста писта. Той направи отличен старт и дори рей не можа да го догони, като си остана на второ място. Много скоро към тази компания се приобщи Меландри, който изпревари Рей, а след това се залепи и за Сайкс. Италианецът изпревари Сайкс, който остана втори. За Том това е едва 4-и подиум на тази писта от 2009 г.

Докато Том си осигури второто място, съотборникът му Рей имаше проблеми и темпото му започна да спада.  Така той се раздели с мястото на подиума, като първо бе изпреварен от Дейвис, а след това и от друг пилот с мотоциклет Ducati Panigale – Шави Форес (Barni Racing), който също изпревари Рей. Така Рей остана 5-и, докато Форес бе най-бърз от частните отбори и му даде солиден аванс в битката за отличието при независимите отбори.

В битката да 6-ото място бяха двама пилоти с Yamaha Михаел ван дер Марк и Алекс Лоус. Съотборниците от Pata Yamaha бяха един до друг, но към края холандецът изостана и даде 6-ото място на Лоус. Леон Камие, новият пилот в (Red Bull Honda) направи прогрес и влезе в топ 10, въпреки катастрофата по време на сесията Tissot-Superpole и стана 7-и, като изпревари Ван дер Марк и Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia). Тъкмо Лавърти имаше труден ден, след като бе 3-ия най-бърз пилот в петък. Той стана 8-и, Ван дер Марк беше след него, а топ 10 оформи аржентинецът Леандро Меркадо от частния тим Orelac Racing Verdnatura.