Начало Moto News WSBK: Рей печели убедително в Тайланд

WSBK: Рей печели убедително в Тайланд

49
0

Джонатан Рей (Kawasaki Racing) спечели отлична победа в първото състезание на пистата Чанг в Тайланд. След като доминира в състезателния уикенд досега, той постигна забележителен хеттрик – стартира от първа позиция и спечели  надпреварата с най-бърза обиколка.

На трикратният световен шампион не му беше лесно, защото най-големите ядове му създаваше съотборника му в Kawasaki Racing Том Сайкс. Тъкмо Сайкс няколко пъти изпреварваше съотборника си и заставаше начело. В края обаче Рей не само си върна първото място, но и отвори солидна преднина, за да финишира първи.

В същото време Сайкс забави темпо, когато Рей пое лидерството на колоната. Той не само не запази място на подиума, но и изостана до 6-о място, като на второ място за известно време бе Леон Камиър (Red Bull Honda). Тъкмо Камиър бе една от звездите на шоуто, като направи много майсторско отбранително каране, като се надяваше да завърши за първи път на подиума от 2013 г. насам. Все пак той бе победен от Час Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati), който направи страхотно каране към втория си подиум за сезона. Все пак 4-ото място на Камиър му дава перфектна възможност за утрешния старт, след като местата на грида се променят и той тръгва от първа позиция.

След разочароваща сесия за Суперпол, двукратният победител от Австралия Марко Меландри (Aruba.it Racing – Ducati) се добра до 5-а позиция в първото състезание и показа отново силно темпо. Победата на Рей запазва първото място на италианеца в класирането. Преднината на Меландри обаче е само 2 точки. Шави Форес (Barni Racing) отново направи отлично състезание, като зае 2-ото място в надпреварата, а в общото класиране бе 3-и.  Той първо изпревари Сайкс, а след това и Камиър в 12-ата обиколка. Това е най-добрият резултат на Форес от общо 69 старта. Друг испанец – Жорди Торес (MV Agusta Reparto Corse), бе доста бърз след силната си квалификация, но излезе от пистата, когато бе 7-и и след това бе изпреварен за 9-о място в предпоследната обиколка от Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia).

В същата обиколка Алекс Лоус (Pata Yamaha) отмъкна 5-ата позиция от Том Сайкс, като направи отлична втора половина на състезанието. Той кара един до друг със своя съотборник Михаел ван дер Марк, но холандеца остана 7-и, след Сайкс.