Начало Картинг Йордан Върбицалиев: Отнемането на лиценза на федерацията е логично

Йордан Върбицалиев: Отнемането на лиценза на федерацията е логично

513
0
Йордан Върбицалиев

Йордан Върбицалиев, който е председател на БФКС в оставка, заяви, че отнемането на лиценза на федерацията е логично с оглед на случващото се в последните години.

Той се оттегли от поста преди 2 години, а оттогава картинг спортът върви само надолу и преди 2 дни стана ясно, че Министерството на спорта няма да поднови лиценза на федерацията.

„Бях наясно какво се случва в последните месеци, каза Върбицалиев пред ClubS1. – След оттеглянето ми нямаше силна власт, която да поеме спорта. Всичко беше разграбено.

Не се спазваха правилата и регламента. Не може само да се говори дайте всички да направим нещо, а под това да се разбира определени хора да свършат дадена работа.“

Върбицалиев обясни още, че двете дела, които се водеха срещу него, са приключили и са спечелени от него, но въпреки това странно защо не са вписани в съда.

„Първото дело от 2011 г. е спечелено през септември 2016 г., а по второто има решение, което също е в наша полза, от преди 4 месеца, заяви още той. – Но те не са вписани и изглежда някой има интерес това да е така.“