Начало Картинг Югоизточния Европейски шампионат по картинг

Югоизточния Европейски шампионат по картинг

89
0

От 28-29 януари в хотел „Европа” гр. София, се проведе годишната конференция на „Югоизточния Европейски шампионат по картинг”.

В нея участваха представители на 10 държави – България, Украйна, Молдова, Румъния, Сърбия и Черна гора, Македония, Гърция, Турция, Кипър и Хърватска.

Форума разисква основни въпроси относно – спортния и технически регламент за състезанията, включването на клас „Мини” /деца от 9-12 г./ в тях и календар на състезанията.

БФ по картинг спорт пое администрирането на зоната, а нейния председател г-н Асен Марков бе избран да ръководи този процес. По този начин цялата власт и представителство за тази част на Европа премина в ръцете на родната ни федерация. Трябва да се отбележи и факта, че БФКС не разполага със свой собствен офис и няма нито едно щатно длъжностно лице. Всички занимаващи се с организацията на този спорт у нас работят изцяло на доброволни начела, което още повече подчертава успехите му не само като спортни резултати, а вече и като международно влияние.

За трета поредна година България ще е домакин на кръг от Югоизточния Европейски шампионат и то на три различни и нови писти. След “Лаута” гр. Пловдив, “Виница” гр. Варна, пистата в гр. Хасково ще приеме пилотите от тази част на континента.

Ето и календара за републиканския и Югоизточния Европейски шампионат по картинг:


Календар 2006 на републиканския шампионат
14-16 април 1 кръг – Хасково
5-7 май 2 кръг – Пловдив
12-14 май Гран при на Лаута (бенефис на Иво Цонев)
9-11 юни 3 кръг – Враца*, Варна
14-16 юли 4 кръг Кюстендил
28-30 юли Гран при на Кюстендил
25-27 август Гран При на Хасково
22-24 септември 5 кръг – Варна, Враца
20-22 октомври Купа България



Календар 2006 на Югоизточния Европейски шампионат
26-28 май 1 кръг - Серес, Гърция
23-25 юни 2 кръг – Букурещ, Румъния
8-10 септември 3 кръг – Хасково, България
6-8 октомври 4 кръг - Истанбул парк, Турция


коментари