Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Забавянето на новия договор на Хамилтън е заради пари според Хорнер

Забавянето на новия договор на Хамилтън е заради пари според Хорнер

69
0
Люис Хамилтън

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер предположи, че забавянето подписването на нов договор между Мерцедес и Люис Хамилтън се дължи на исканите от английския пилот пари. Той отговаряше на въпрос дали смята, че четирикратният световен шампион е сключил сделка с настоящия си тим.

„Бих си помислил, че става дума за гротескно количество пари, от което очите на Тото [Волф] и Ники [Лауда] се насълзяват. Той (Хамилтън – б.р.) има скъп стил на живот. Четирикратен шампион е и се съмнявам, че излиза евтино. Това е единствената причина, която виждам за подобно отлагане”, обясни Хорнер по време на пресконференцията на шефове на екипи в Монако.

Сегашният договор на Хамилтън е до края на настоящия сезон и за нов се говори още от миналата година. В определен момент Волф твърдеше, че контрактът на практика е готов и е само формалност да бъде подписан. С течение на времето обаче, спекулациите относно бъдещето на Люис се засилват. В Монте Карло на пилота дори бе зададен въпрос дали би искал да е съотборник на Себастиан Фетел.

Волф настоя, че в момента се разменят имейли относно подробности в договорките. Той не пожела да посочи крайна дата за уреждане на ситуацията.

„Това е нормална процедура. Говорите, преговаряте, всичко е напълно в нормите, подобни на случващото се и в други отбори. Ситуацията с Даниел [Рикиардо] и Кристиан вероятно много прилича на тази. Работата продължава и не виждаме причина да се притискаме едни други за подписването на документ, което така или иначе ще се случи. Не знам какво е казал Люис, но разговорите ни бяха чудесни и той няма желание да напуска, както и ние – да го изгубим”, допълни спортният директор на Мерцедес.

Настоящата заплата на Хамилтън е около 30 милиона долара и с бонуси може да достигне до $40 млн. на сезон. Смята се, че англичанинът е поискал новият му договор да възлезе на общо близо $200 млн.