Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Знам, че извадих късмет; Люис кара брилянтно и заслужаваше победата, заяви Розберг

Знам, че извадих късмет; Люис кара брилянтно и заслужаваше победата, заяви Розберг

40
0

Нико Розберг е едва четвъртият пилот в историята на Формула 1 с три поредни победи в Гран при на Монако.

Немският пилот на Мерцедес стана част от много ексклузивна група, включваща Греъм Хил, Ален Прост и Аертон Сена. Той коментира след финала на тазгодишната надпревара в княжеството, че е наясно каква роля изигра късметът за успеха му. Нико и Себастиан Фетел останаха на пистата в края на състезанието, докато Люис Хамилтън бе извикан в бокса и завърши трети – зад съотборника си и съперника от Ферари.

„Знам, че днес извадих късмет, така че в момента просто ще се зарадвам на успеха. Но трябва да работя упорито, защото Люис бе малко по-силен този уикенд. Със сигурност е необходимо да се трудя по-здраво за следващото състезание. Люис кара брилянтно и заслужаваше победата. Но в надпреварите се случват такива неща. Много съм щастлив и ще извлека максимума от ситуацията”, коментира Нико.

Розберг обясни също така, че не е знаел дали от Мерцедес са имали намерение да го приберат за още един питстоп, както сториха с Хамилтън.

„Нямам представа, съжалявам”, каза Нико. „Винаги е много трудно да преценяваш решенията, които са взети. Не сме обсъждали спиране в бокса в края на надпреварата, но на трасето бе доста трудно с твърдите гуми.”