Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер със забележително двойно класиране в Q3 на Интерлагос

Заубер със забележително двойно класиране в Q3 на Интерлагос

54
0
Заубер

Тимът на Заубер постигна забележително двойно класиране в Q3 на пистата Интерлагос. Маркус Ериксон и Шарл Льоклер се наредиха седми и осми, а заради наказанието на Даниел Рикиардо ще стартират от шеста и седма позиция.

Седмото време в квалификацията за Гран при на Бразилия е най-доброто класиране на Ериксон в официална сесия за разпределение местата на грида.

„Беше страхотен ден за нас като отбор – двете ни коли са първи от тези в средата на колоната. Супер представяне. Радвам се за целия екип, както и за себе си – това бе най-добрата ми квалификация във Формула 1. Постигах напредък във всеки сегмент, дори при толкова сложни условия и не допуснах грешки. Поведението на автомобила бе добро. Просто е страхотно да запишем такъв резултат за отбора”, коментира шведският пилот.

Льоклер също каза, че съботата бе страхотна за швейцарския отбор.

„Да сме „най-добри от останалите” в квалификацията е невероятно постижение, с което трябва да се гордеем. Бях много доволен от обиколката си в края на Q2, но не толкова с тази в Q3. Маркус свърши страхотна работа, поздравления и за него”, сподели Шарл.