Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Фетел ще е трудно да победи Льоклер, смята Розберг

За Фетел ще е трудно да победи Льоклер, смята Розберг

102
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Световният шампион за 2016 г. Нико Розберг смята, че за Себастиан Фетел ще е трудно ще победи новия си съотборник в Скудерията Шарл Льоклер през идния сезон във Формула 1.

Роденият в Монако пилот направи много силен сезон в Заубер, и въпреки че е само на 21 г., получи титулярното място във Ферари за сметка на Кими Райконен, който бе освободен и премина в Заубер.

„Бих си пуснал телевизора, за да гледам битката между двамата пилоти на Ферари, заяви Розберг пред италианското издание Аутоспринт. – Льоклер е толкова силен, а Фетел се възстановява след тежка година. Той ще трябва да бъде много фокусиран и да даде най-доброто, ако иска да остане лидер на Ферари.”

Льоклер не е Райконен. Той ще постави Себастиан под сериозно напрежение. По някакъв начин събирането им напомня за двойката Алонсо-Хамилтън в Макларън през 2007. Но има и разлики, защото Фетел не е така труден характер като Алонсо, а пък Льоклер не е боец от типа на Люис.“

Розберг каза още, че най-тежко за Фетел може да бъде неспособността му да промени подхода си, за да надделее над младия Шарл: „Ако си прекалено уверен в своите възможности, а Себастиан е такъв понякога, не си готов да си промениш отношението. Точно това подозирам, че ще се случи. Фетел не е способен да промени своя подход.“