Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Имаме 5-годишен план за връщане към победите

Браун: Имаме 5-годишен план за връщане към победите

51
0
Макларън,Щофел Вандоорн

В екипа на Макларън имат план за това да започнат отново да печелят в следващите 5 години и след това да са в състояние и да се борят за спечелването на титлите. Това заяви изпълнителният директор на тима Зак Браун.

В Уокинг не са печелили титла от 2008 г., а последната победа на тима е от края на 2012 г. Последният подиум пък е от 2014 г. Изминалият сезон отново не беше успешен за Макларън, като тимът завърши на 6-о място при конструкторите най-вече благодарение на силното каране на Алонсо.

Преминаването към двигателите на Рено не помогна особено на тима, който догодина ще бъде с изцяло нова пилотска двойка. Отказалият се от спорта Фернандо бе заместен от Карлос Сайнц, а неубедителният Щофел Вандоорн беше заменен от Ландо Норис.

„Имаме петгодишен план, в рамките на който очакваме да се върнем към победите, след което да се борим и за шампионата, обясни Браун. – Смятаме, че е от жизнена важност Liberty Media да направи промени, защото в сегашната ситуация е много трудно повече от 2-3 отбора да се борят за титлата.

Мисля, че някои от проблемите са извън нашия контрол, но се надяваме да повлияем на възможността за това повече тимове да участват в битката за победите и за титлите. Не искам да правим прогнози за нашето представяне догодина, но и не искам да повтаряме същите грешки от последните години.”