Начало Картинг Започна 4-ият шампионат на София Картинг Ринг

Започна 4-ият шампионат на София Картинг Ринг

210
0

За четвърта поредна година София Картинг Ринг е домакин и организатор на Шампионата по картинг за любители, част от Sodi World Series (SWS). Официалният старт бе даден на 4 ноември с регистрирани 60 пилоти, които ще мерят сили в общо 6 кръга. Големият победител ще бъде излъчен на 14 април 2019 г.

„Целта на София Картинг Ринг е да бъде не само място за забавление, но и място където всички запалени по картинг спорта да могат да премерят сили, способности и техники, като максимално много се доближат до едно почти професионално картинг изживяване, каквото е шампионата по картинг“, заявиха от мениджмънта на пистата.

Всеки желаещ, който иска да вземе участие, трябва да има 16 навършени години, да е покрил нормативно време от 51.00 секунди за обиколка и да се регистрира в сайта на SWS като пилот. Преди старта на всеки кръг се провежда регистрация на участниците, измерване на теглото на всеки пилот, теглене на групи за квалификация и теглене за картинги.

Всички пилоти минават през задължителен брифинг преди старта на квалификациите. След тях следват полуфинално, финално и супер-финално състезание за най-бързите.

По време на първия кръг от шампионата победител в големия финал стана Симеон Михалев, след него се наредиха миналогодишния шампион – Алекс Джулиан и Веселин Паунов. В суперфинала първи завърши Борис Карастанев, следван от Милуш Баханов и Димитър Гайдов.

Вторият кръг от шампионата ще се проведе на 2 декември от 19 часа.