Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер: Поздравления за Камуи

Заубер: Поздравления за Камуи

32
0
Камуи Кобаяши,Фелипе Маса

Отборът на Заубер постигна един от най-добрите си резултати в квалификация днес, с осмата стартова позиция на Камуи Кобаяши и 12 място на новобранеца Серхио Перес. „Беше изключително трудно да предскажем кое е правилно и кое не, но успяхме да се справим добре„, изрази радостта си японският пилот. „В първата част на квалификацията имах трудности, защото не бях свикнал с баланса на болида с твърдите гуми, а нямах възможност да направя обиколка с меките, защото на пистата заваля„, продължи Кобаяши. „В Q2 условията все още бяха доста сложни и асфалтът беше влажен, но в последната фаза успях да направя обиколка с нов комплект меки гуми и всичко беше така, както трябва да бъде. Доволен съм от тази обиколка и съм благодарен на отбора за усърдната работа, която свърши, за да възстанови болида след случилото се в петък. Сега трябва да използвам този шанс в състезанието„, завърши Камуи.

Младият дебютант Серхио Перес също постигна добър резултат като пропусна да влезе в Q3 само за 36 хилядни от секундата. Мексиканецът е доволен от представянето си и смята, че болидът на Заубер работи добре на тази писта. Перес се надява да спечели точки в утрешната надпревара.

Петер Заубер не пропусна да похвали пилотите си за доброто представяне, с оглед на трудностите, с които се сблъсква отборът в последните няколко старта: „За нас стана все по-трудно да влезем в топ 10, което ни кара да бъдем още по-щастливи, когато постигнем тази цел. Поздравления за Камуи и неговия екип, защото днес стратегията също бе много важна. Позицията на Серхио също е добра, освен това той има няколко комплекта меки гуми за състезанието„, завърши шефът на тима.