ГП на след:
Последно състезание: OAE

Пирели изпробва 96 типа гуми в последния тестов ден

29.11.2016 | Асен Стоянов, снимки Пирели | коментара

Пирели изпробва цели 96 типа гуми по време на последния ден от тестовете на продуктите на италианската компания за 2017 г., който се състоя на пистата Яс Марина в Абу Даби.

В него участие взеха тимовете на Мерцедес, Ферари и Ред Бул с модифицирани версии на колите си от 2015 г., които с допълнителни елементи пресъздават по-високите нива на притискане, които се очакват през 2017 г. заради по-широките крила.

Общо бяха навъртени 331 обиколки днес, като зад волана за Скудерията бе Кими Райконен, за Биковете Даниел Рикиардо, а за Сребърните стрели Люис Хамилтън и Паскал Верлайн.

Британецът не успя да довърши програмата си до обяд, тъй като не се чувстваше добре и в кокпита по-рано от планираното седна Верлайн. Постигнатите времена от пилотите в теста не се съобщават.

"Общо 5 различни пилоти от F1 са пробвали прототипните ни гуми за 2017 г., коментира спортният директор на Пирели Пол Хембри. - Сега започва тежката работа, като ние събираме и анализираме резултатите от нашите 24 тестови дни и приблизително 12 000 км, за да определим гумите, които ще се използват в състезанията следващата година."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти