ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Симеонов срещу Станчовски в Hyundai Racing Trophy на рали „Сливен“

31.08.2017 | ClubS1 | коментара

Предстои 5-ия кръг на Hyundai Racing Trophy за сезон 2017 г., а арена на битките ще бъде рали „Сливен“ със своите класически специални етапа. Състезанието от 1 до 3 септември е кръг от националния шампионат, от Европейския рали трофей, но и от изключително важно значение за екипажите на едномарковия шампионат. Двама пилоти, които са е претенденти за титлата, ще започнат оспорван дуел със своите автомобили Hyundai i20 Coupe R. Това са двамата тийнейджъри Симеон Симеонов и Денис Станчовски.

На старта на 37-ото издание на рали „Сливен“ в марковия шампионат ще има четири екипажа. Както споменахме, два от тях са: познатите Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев. Третият екип е семеен Виктория Гърковас навигаторнейният бащаДимитър Гърков. В четвъртия автомобил Hyundai i20 Coupe R ще дебютира в шампионата турският екипаж Ерен Буркай/Бора Арабаджъ.

До този момент календарът на Hyundai Racing Trophy предложи на феновете си интересна и динамична комбинация от ралита в Румъния, Турция и две у нас – „България“ и „Твърдица“. Натрупаните състезателни километри и неспирната битка между екипажите шампионат донесоха много купи в техния клас RC5, отличия в отборното класиране и челни позиции в етапите. Освен това Симеон, Денис и Вики се пробваха и в дисциплината рали-спринт и то с успех.

Във втората половина на сезон 2017 в Hyundai Racing Trophy, временното класиране продължава да оглавява Симеон Симеонов (170т.). 18-годишният картингист показа страхотно израстване като състезател през третата си година в марковия шампионат и е пример за успеха на спортната платформа. На втора позиция е винаги устременият за победа Денис Станчовски (107т.). Денис е едва на 16 години и дебютира през 2017 г. като рали пилот, но изуми публиката със своите умения, старание и бързо учене. Неговата плахост нв началото на сезона са превърна в амбиция и целеустременост.  На минимална разлика от него е друг дебютант в рали спорта – Виктория Гъркова (91 т.). Виси също идва от картинга и показва завидно развитие като рали пилот, а след всеки един старт и не дава и секунда време на Денис за почивка. Това поставя сериозен акцент върху петия старт на едномарковия шампионат за този сезон, тъй като точките, за които се борят, ще изиграят сериозна роля в класирането. 

Новият екипаж в шампионата, който дебютира зад волана на Hyundai i20 Coupe R е Ерен Буркайс навигатор Бора Арабаджъ. 20-годишният пилот започна кариерата си на тазгодишното рали „Троя“ в Турция, където Hyundai Racing Trophy също участва. Формата на спортната надпревара впечатли Ерен и той реши да се включи в него. Има опит в пистови състезания и V1 Challenge в Турция, а това ще бъде неговото трето рали. На дясната седалка ще бъде Бора Арабаджъ – навигатор с голям опит, придобит в 55 старта с различни класове автомобили. Това ще бъде вторият турски екипаж, който участва в едномарковия шампионат тази година, което доказва доброто възприемане на спортната платформа в чужбина и припознаването ѝкато важна стъпка в обучението и израстването на рали пилотите.

Церемониалният старт на 37-ото издание на рали „Сливен“ ще бъде даден в петък, 1 септември от 17:00 ч. на пл. „Хаджи Димитър“. Първата отсечка, която публиката ще може да наблюдава, е атрактивният градски етап „Сливен“ от 19:30 ч. след откриването. Ралито се състои от 13 състезателни отсечки с обща дължина от 177,45км. Официалното награждаване е предвидено да се състои от 14:15 ч. на пл. „Хаджи Димитър“ в неделя, 3 септември.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти