ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Финална битка в Hyundai Racing Trophy на рали Стари Столици

05.10.2017 | Иво Кръстев, снимки Hyundai Racing Trophy | коментара Симеон СимеоновСимеон СимеоновДенис СтанчовскиВиктория Гъркова

Последното състезание от календара на Hyundai Racing Trophy ще се състои на рали Стари Столици в Шумен този уикенд – 7 и 8 октомври. То ще се окаже решаващо не само за класирането на екипажите от Hyundai, но и за други категории, в които те са претенденти за златото.

Водачът по точки в едномарковия шампионат Симеон Симеонов е лидер в клас RC5 и има възможност да затвърди първото си място. Hyundai Racing Trophy също води в отборното класиране до момента и победа на предстоящото състезание би увенчала целия екип със заслужена титла.

На 48-ото издание на ралито в Шумен ще стартират основните екипажи от спортната платформа – Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова/Велислава Павлова. Според подадените заявки състезателните Hyundai i20 Coupe R ще имат още 4 автомобила директна конкуренция в техния клас. 

През годината тандемите от Hyundai Racing Trophy редовно окупираха челните позиции в категория RC5, което ги мотивира да го направят отново и на последното състезание от сезона. Борбата между Симеон и Денис обещава да бъде сериозна и интересна за пореден път.

16-годишният Станчовски и сега няма да позволи на лидера Симеонов да диша спокойно по отсечките край Шумен. От своя страна, Виктория Гъркова се закани да притесни Денис и да атакува второто му място в Hyundai Racing Trophy.

Рали Стари Столици ще се състои от 9 състезателни отсечки с обща дължина от 80,90км. Откриването ще се проведе по традиция пред Община Шумен в 12:30 ч. на 7 октомври, събота, а награждаването е предвидено да започне в 14:20 ч. в неделя, 8 октомври, отново на същото място.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти