ГП на след:
Последно състезание: OAE

Бъдещето на Монца в F1 е под въпрос

23.01.2018 | Иво Кръстев, снимка Мерцедес | коментара Монца

Бъдещето на Гран при на Италия на пистата Монца е под въпрос. Това призна президентът на италианската автомобилна федерация (ACI) Анджело Дамиани пред медиите в Италия.

Надпреварата е част от календара тази година, като има и споразумение за 2019 г. Според Дамиани обаче ако условията не се променят, той не може да гарантира бъдещето на състезанието в шампионата.

"За стогодишнината през 2022 г. е пределно наложително пистата да бъде реновирана и адаптирана, заяви Дамиани пред Gazzetta dello sport. - Не струваме на държавата дори едно евро и не искаме нищо от тях, освен да не ни създават спънки."

Според него един от основните проблеми е така нареченият Закон за стабилност в Италия, който налага допълнителни данъци на събития като състезанието от F1.

Представители на Монца заедно с останалите 20 домакини на Гран при са присъствали на важна среща със собствениците от Liberty Media. Според Дамиани, там е бил усетен дух на общо страдание.

От страна на американските собственици болката била заради огромните инвестиции, които са направени, и заради които вече се надяват на възвръщаемост. Същото се отнасяло и за отборите, които имат нови разходи, а организаторите направо се задушавали.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти