ГП на след:
Последно състезание: OAE

Роси: Разбрахме нашите слаби и силни страни

15.03.2018 | Иво Кръстев, снимка Yamaha | коментара

Валентино Роси заяви, че неговият тим Yamaha е разбрал какви са силните и слабите страни на новия мотор YZR-M1. С него 7-кратният шампион в MotoGP и съотборника му Маверик Винялес ще се борят за титлата този сезон, който започва идния уикенд в Катар.

Доктора има впечатляваща визитка от пистата Лосаил в кралския клас. Той е записал 4 победи, 4 втори места и 1 трето, като смята, че тази година може да добави още трофеи към витрината си.

"След дълга зима винаги е чудесно да се състезаваш за първи път, каза италианецът. - Тестовете бяха важни. Разбрахме нашите слаби и силни страни. Трябва да продължим да работим. Чувствам се добре и тренирах добре. Ще бъде интересен сезон."

Винялес от своя страна ще се бори за победата под прожекторите в Катар, където спечели и миналата година в първото си състезание за Yamaha в MotoGP. На тази писта той има победа и в клас Moto3

"Усещам, че мога на направя страхотни неща тази година, каза испанецът. - Мога да се боря за титлата през целия сезон. Сигурен съм, че винаги ще сме в челото.

Тестовете зимата ни помогнаха да изпробваме много неща и най-накрая намерихме добри настройки. Още имаме малки проблеми с електрониката. Трасето в Катар наистина ми харесва."

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти