ГП на след:
Последно състезание: OAE

Силна конкуренция очаква Иван Влъчков в 3-ия кръг от сериите GT4

28.06.2018 | Асен Стоянов | коментара

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков ще участва в 3-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Нюрбургринг в Германия идния уикенд.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. В първия кръг в Чехия Иван спечели и двете състезания в своята категория на аматьорите.

Във втория в Австрия Иван беше замесен в инцидент в първото състезание, след който колата му беше сериозно повредена и той не може да вземе участие във втората надпревара.

Иван познава пистата Нюрбургринг, като миналата година участва на нея в GT4 в същия клас. Трасето му пасва много и Иван ще се гони първото място в класа с напълно възстановената кола след инцидента в Австрия.

„Чака ни силна конкуренция, каза Иван, който вече е записан като студент в НСА със специалност "Автомобилен и мотоциклетен спорт". - Очакваме отново да кара бившият пилот от Формула 1 Кристиан Данер. Ще се борим за първото място в класа ни."

В петък предстоят 2 свободни тренировки, а в събота е квалификацията от 10:00 часа българско време. Първото състезания е същия ден от 14:40 българско време, а второ в неделя от 14:00 часа.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти