ГП на след:
Последно състезание: OAE

Торо Росо няма да подпише с Окон

07.09.2018 | Асен Стоянов, снимка Спас Генев | коментара Естебан Окон

Екипът на Торо Росо няма да наеме Естебан Окон за титулярен пилот от следващия сезон заради връзката му с Мерцедес. Това заяви спортният директор на големия отбор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Окон се състезава за Форс Индия тази година, но по всяка вероятност ще загуби мястото си за сметка на Ланс Строл, чийто баща закупи тима пред месец. Другият титуляр Серхио Перес ще запази мястото си заради сериозните си спонсори.

В същото време в Торо Росо към момента нямат сигурни пилоти за 2019 г., като се смяташе, че съвсем логично изглежда екипът от Фаенца да вземе бърз и вече сравнително опитен пилот като Естебан.

Окон обаче е протеже на Мерцедес и затова в Ред Бул не искат да го наемат в нито един от отборите си. Наскоро главният съветник в компанията Хелмут Марко заяви, че има голям списък от 10 пилоти, които са кандидати за двете титулярни места догодина.

„Стигаме до налудничавата ситуация, при която пилот като Окон може да остане без място в решетката за 2019 г., каза Хорнер. – Ако той не беше ангажиран с договор с Мерцедес, щеше да бъде очевиден кандидат за Торо Росо. Но ние в Ред Бул няма да инвестираме в пилот на Мерцедес, което е разбираемо. Не очаквам и обратното да се случи.“

Според Хорнер в Мерцедес са можели да решат проблема с Окон, наемайки го за титуляр в заводския отбор на Сребърните стрели. Това обаче отпадна като възможност, след като Хамилтън и Ботас подписаха нови договори.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти